Вулицю Мазепи за 59 мільйонів капітально відремонтують


Наступного тижня в Івано-Франківську оголосять тендер на капітальний ремонт вулиці Мазепи.

Про це сьогодні, 14 червня під час засідання виконавчого комітету розповів директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, ремонтуватимуть вулицю частинами. Зокрема, замінять старі мережі, облаштують місця для паркування, додадуть освітлення та озеленення, встановлять лавки та урни. На ділянці від вулиці Гординського до Бельведерської під час реконструкції використають гранітну плитку.

Що стосується історичної частини, то там залишать старі бордюри. Їх попередньо виймуть та відшліфують. Окрім того, комунальки планують використати на Мазепи й бордюри, що залишились з вулиці Лесі Українки.

Загалом на ремонт всієї вулиці Мазепи витратять 59 мільйонів гривень.

«З кільцем на Мазепи також величезна проблема, адже за останній місяць там трапилось три ДТП. Зараз ми розробили проект реконструкції кільця, для того, щоб зробити його безпечним. Там будуть направляючі острівці, тож автомобілісти гальмуватимуть набагато швидше», - розповідає Михайло Смушак.

Окремо комунальники розробляють проект та будівництво кільця на вулиці Гурика – Мазепи. Смушак пояснює, що це потрібно для того, щоб пішоходи довгий час не стояли на світлофорах аби перейти вулицю.

Також під час проектування ремонту вулиці запланували врізку у новий колектор який будуватиме Водоекотехпром.

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!