Як нардепи з Прикарпаття голосували за більші штрафи за відмову в проїзді ветеранам


У Раді збільшили штрафи за відмову в пільговому проїзді учасників бойових дій.

Верховна рада України схвалила в другому читанні законопроект №0893 «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян».

Зазначається, що документ спрямований на те, щоб збільшити штраф за відмову перевізників у безкоштовному проїзді учасникам бойових дій, ветеранам. Зараз адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 136 гривень.

Законом вносяться зміни до статті 1331 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими передбачається збільшення штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850 гривень. 

За документ проголосували 303 нардепи. Кореспондентка Бліц-Інфо перевірила, як волевиявились нардепи-мажоритарники від Прикарпаття.

"За" проголосували:  Зіновій Андрійович, Ігор Фріс, Едуард Прощук, Олександр Матусевич, Володимир Тимофійчук, Оксана Савчук.

Андрій Іванчук - не голосував.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!