150 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, оздоровляться у санаторіях


30 дітей області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з 13 жовтня по 2 листопада проходять санаторно-курортне оздоровлення у санаторії “Карпатські зорі”, який розташований у Трускавці.

Путівки придбані Міністерством соціальної політики України за ціною  3108 гривня.

Уже  оздоровлено 105 дітей в санаторії “Веселка” Тернопільської області, “Подільській артек” м.Ладижин, “Патрія” смт. Сергіївка Одеської області, “Карпатські зорі” Львівської області. Всього планується оздоровити 150  постраждалих дітей області. 

Відповідно до Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2013р. № 261, потерпілі діти забезпечуються санаторно-курортними путівками або путівкам на відпочинок безоплатно з урахуванням вимог Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”. Статтею 28 даного Закону встановлено, що діти можуть прибувати у заклад відпочинку та оздоровлення у складі груп (по 15 осіб). Пріоритетрим напрямком оздоровлення постраждалих осіб та потерпілих дітей є забезпечення їх санаторно-курортними путівками відповідного профілю лікування.

Згідно із вищевказаним Порядком встановлено, що проїзд потерпілих дітей на оздоровлення в межах України здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Потерпілі діти у складі груп перебувають у закладах і отримують послуги із санаторно-курортного лікування на підставі путівок.