836 прикарпатців взяли участь у програмі для сільської місцевості «Власний дім»


На Прикарпатті успішно реалізується програма «Власний дім», яка передбачає надання мешканцям сільської місцевості кредитів під 3% для будівництва та реконструкції житла.

Про це сьогодні під час виїзду на об’єкти кредитування у Богородчанах повідомив голова обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Івано-Франківської ОДА Тарас Гаврилко, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Зокрема, голова Фонду розповів, що загалом в Івано-Франківській області за підтримки програми «Власний дім» збудовано 365 будинків, з них - 26 введено в експлуатацію в 2012 році. І ще 7 будинків здали в експлуатацію цього року.

«Важливо зауважити, що черги на кредитування немає. Головне, щоб людина підходила за статусом. В нас не було випадку, щоб комусь відмовили в наданні кредитних коштів. На 2013 рік на цю програму передбачено державне фінансування у розмірі 2 млн. 239 тис. грн. Крім того, цього року Верховна Рада має виділити ще 50 млн. грн. на всі області, з яких Прикарпаттю «перепаде» ще близько 3 млн. На наступний рік проситимемо ще більше – 7 млн. грн.», - пояснює Гаврилко.

За його словами, з початку дії програми, а саме з 1999 року в Івано-Франківській області було надано 836 кредитів.

«За перше півріччя 2013 року вже надано кредит 55 особам. Зараз на черзі підписання ще 12 договорів», - зауважив  Тарас Йосипович.

Одним із тих, що скористався вигідним кредитуванням від держави є сільський лікар Микола Олексієнко.

«Будівництво власного дому я розпочав ще у 1994 році. Та не мав змоги його завершити. Вже думав, може взагалі продати те що є. Та минулого року дізнався про програму «Власний дім». У серпні 2012-го позичив у держави 80 тисяч гривень. Зараз мій «довгобуд» на стадії завершення. За рік плануємо справити новосілля», - розповідає Олексієнко.