Адмінресурс: на офіційній сторінці міської ради Коломиї агітують за Слюзара


На сторінці Коломийської міської ради у соціальній мережі Facebook опублікували відеоролик у якому присутнє гасло, з яким чинний міський голова Коломиї Ігор Слюзар йде на місцеві вибори.

ОПОРА звернулася по коментар до очільника міста, адже це є порушенням Виборчого кодексу.

Раніше, представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували у Коломиї білборд «Мій досвід – моя перевага».

Офіційно очільник Коломиї став кандидатом на посаду міського голови Коломийської громади 18 вересня. А 24 вересня на сторінці Коломийської міської ради у соціальній мережі Facebook з’явився відеоролик, на якому у лівому верхньому куті той же слоган «Мій досвід – моя перевага».

Сторінка має всі ознаки офіційної – там публікують оголошення про проведення сесії та засідань виконавчого комітету, висвітлюють головні новини, а також вказано телефон міської ради та є посилання на офіційний сайт. 

Відповідно до частини 5 статті 51 Виборчого кодексу України прихована передвиборна агітація, а також розміщення або поширення матеріалів передвиборної агітації, не позначеної відповідно до вимог цього кодексу, забороняються. А використання передвиборних слоганів, гасел кандидатів, партій – суб’єктів відповідного виборчого процесу – належить до передвиборної агітації.

Більше того, в частині 6 статті 51 Виборчого кодексу йдеться про те, що офіційні повідомлення не повинні містити ознаки агітації. У таких повідомленнях забороняється згадка про участь у виборах посадових осіб.

У коментарі ОПОРІ Ігор Слюзар повідомив, що відео на сторінці міської ради було опубліковане без його відома. «Якщо таке є, то зараз все видалять, – сказав Ігор Слюзар. – Я не знав, що на сторінці є таке відео, я туди не заглядаю. Хтось перестарався. Зараз получать… Вибачте, що такі безтолкові люди, деколи, є. Дякую, що підказали».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!