Андрій Троценко: Якщо матимуть місце факти розкрадання чи привласнення коштів для закупівлі амуніції мобілізованих, особисто наполягатиму на максимальній відповідальності винних


З сьогоднішнього дня в області починає діяти спеціальна комісія, яка візьметься за контроль коштів, затречених на матеріальне-технічне забезпечення батальйону територіальної оборони.

Про це під час другого пленарного засідання двадцять восьмої сесії обласної ради повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Троценко.

Підставою для такого рішення стала дискусія, яка виникла у сесійній залі з приводу неналежних умов, в яких проходять підготовку прикарпатські військові.

«Я буду першим, хто наполягатиме на притягненні до відповідальності, осіб, винних у нецільовому використанні коштів, в разі встановлення відповідних фактів комісією. Уже з сьогоднішнього дня ми цю комісію створимо і вона буде працювати!», – наголосив Андрій Троценко.

До складу комісії, за словами голови обласної державної адміністрації в обов’язковому порядку увійдуть військовий прокурор, представники від УМВС, депутати обласної ради.

В той же час, як наголосив Андрій Троценко, ще на першому засіданні Ради оборони області було прийняте рішення щодо формування спеціальних секторів при цьому органі, куди б увійшли всі бажаючі представники громадськості. Зокрема, до складу сектору матеріально-технічного та фінансового забезпечення, до безпосередніх функцій якого і мали б входи контроль за закупівлями та їх якістю, у своїй переважній більшості увійшли громадські активісти.

«Вочевидь, якщо б усі члени секторів свої обовязки виконували добросовісно, робочі комісії не потрібно було б створювати взагалі», – підкреслив Андрій Троценко, .

Як резюмував, повторюючи, голова обласної державної адміністрації, якщо члени спеціальної комісії виявлять факти розкрадання чи привласнення коштів для закупівлі амуніції мобілізованих, він собисто наполягатиме на максимальній відповідальності за вчинене.