Антикорупційну програму Прикарпаття визнали найгіршою в Україні


Антикорупційна програма Івано-Франківської області є однією із найгірших в Україні. Таке дослідження напередодні виборів провела коаліція антикорупційних організацій.

Всього дослідили програми 22 обласних рад, пише Суспільне.

Антикорупційна програма Івано-Франківської обласної ради отримала лише 13 балів із 136 можливих. Ця оцінка виявилася найнижчою серед інших областей. Найвищий бал отримала Львівська облрада.

Серед критеріїв, які перевіряли експерти, були відповідність програми вимогам антикорупційного законодавства, відкритість процедури прийняття програми, конкретність поставлених цілей.

Найбільшу кількість балів ставили за якісну програму. У ній повинно бути коректне визначення корупційних ризиків, покрокове планування антикорупційних заходів та чітке визначення строків, до яких вони мають бути виконані.

Для оцінювання експерти користувалися спеціальною методологією з рекомендаціями Національного агентства з питань запобігання корупції. За результатами громадського моніторингу антикорупційні програми обласних рад виявилися неефективними для запобігання корупції.

"Такі низькі бали демонструють, що підхід до розробки антикорупційної програми є формальним, так само як і боротьба з корупцією у регіонах. Якщо обласна рада готова запроваджувати дієві заходи для запобігання корупції, то ми, як представники громадськості, готові допомогти", - зазначила представниця Антикорупційного штабу Ольга Іванова.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!