Анушкевичус не зрозумів “цвинтарного” гумору


У четвер, 30 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглянули Програму утримання кладовищ, пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дощок в місті. Мер Віктор Анушкевичус забракував запропонований представниками КП «Міська ритуальна служба» проект, бо у кошторисі вказали лише цифри, без валюти.

“Це що, на цвинтарі гумор такий? – здивувався мер Івано-Франківська. – Де тут гривні? Чи це може ви про тугрики чи євро?”

Йшлося про гроші на асфальтування та освітлення кладовища, пише Репортер. Як зазначив представник ритуальної служби, вони платять 30 тисяч гривень на місяць за електроенергію. А на виконання робіт з освітлення треба аж 200 тисяч гривень. На асфальтування доріжок на території діючого кладовища передбачено 400 тисяч.

Програма має вирішити питання з розширенням території кладовища в селі Чукалівка, оновити матеріально-технічну базу ритуальної служби, привести в належний стан й утримувати кладовища, пам’ятники, пам’ятні знаки й меморіальні дошки у Франківську.