Багатодітних мобілізованих прикарпатців замінять добровольцями


Мобілізованих прикарпатських чоловіків з 5 батальйону територіальної оборони, у яких троє і більше дітей замінять на добровольців.

Про це під час брифінгу розповів голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

«В неділю я із військовим комісаром виїжджав на територію Делятиського полігону, де зараз перебуває 5 батальйон територіальної оборони області. Він укомплектований повністю. Більше того, відбувається додаткове залучення добровольців. В неділю туди прибуло 28 чоловік на добровільних засадах і виявили бажання вступити до лав цього батальйону. Тому, командування батальйону прийняло рішення, про те, що  ці 28  добровольців підуть на заміну тих хлопців, які мають троє і більше дітей. Або на заміну тих, хто по стану здоров’я не можуть брати участь у виконанні бойових завдань», - зауважив Андрій Троценко.

Нагадаємо, вчора Рада оборони Прикарпаття під час екстреного засідання прийняла рішення не відправляти 5 батальйон на бойове завдання без бронежилетів 4 класу та касок.