Чи може Україна побороти спалах Covid. Обіцянки влади vs реальність


Пандемія коронавірусу набирає обертів. В Україні реєструють понад 5,5 тисяч випадків за день, але влада називає ситуацію "цілком контрольованою".

Чиновники анонсували нові важливі рішення для боротьби з Сovid-19, інформує BBC News Україна.

10 таких кроків оприлюднив Михайло Радуцький, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я.

Що це за рішення, наскільки реально їх застосувати, чому цього не робили раніше, чи змінять вони ситуацію з Сovid-19 в Україні - ВВС News Україна зробила reality check обіцянок влади.

Карантин таки запрацює?

Що пропонує влада: "У червоних та помаранчевих зонах запроваджують обмеження роботи закладів громадського харчування - ресторанів, клубів. З 22:00 заклади мають зачинятись. Масові "гулянки" в клубах завершились. Це стосується і всіх масових заходів. Дивитись на порушення заборони "крізь пальці" влада більше не збирається".

концерт

Що в реальності: Кольорове зонування в Україні діє ще з 1 серпня. Проте заборони і обмеження різних зон існували лише на картах МОЗ.

У червоних зонах вже кілька місяців мала бути заборонена робота всього громадського транспорту, ресторанів і кафе, ТРЦ і шкіл. Проте, ці заборони порушували цілі міста. Чернівці, Тернопіль та Івано-Франківськ, коли були "червоними", не тільки не дотримувалися обмежень, а й опротестовували їх у судах.

У Тернополі працювали навіть школи. У Харкові, Дніпрі, Запоріжжі проводили багатотисячні концерти, де не дотримувалися жодної соціальної дистанції.

Життя у "червоному" місті нічим не відрізнялось від інших зон.

Зараз у червоній зоні перебувають міста Суми і Канів. Але і там, і там все працює.

Більше читайте на BBC News Україна.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!