Чиновника ОДА підозрюють в привласненні грошей під час будівництва амбулаторії


Посадовцю Івано-Франківської облдержадміністрації та директору ТОВ повідомлено про підозру в заволодінні та привласненні коштів під час будівництва амбулаторії.

За процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури посадовій особі облдержадміністрації повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах та службовому підробленні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України), а також керівнику підрядної організації – у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, між департамент Івано-Франківської облдержадміністрації уклав з підприємством договір про закупівлю підрядних робіт за державні кошти з метою будівництва амбулаторії в одному із сіл Долинського району.

Надалі підрядник завищив вартість матеріалів та виконаних робіт, а посадовець підписав відповідні акти приймання будівельних робіт та довідки про їх вартість. Це стало підставою для оплати замовником робіт та спричинило збитки державі на суму майже 400 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Івано-Франківського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід – УСР в області ДСР Національної поліції України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!