Чому деякі кандидати на міського голову Франківська економлять на агітації


Від початку виборчої кампанії кандидати на міського голову Івано-Франківська почали активну агітацію.

Газети, флаєри, біг-борди, сіті-лайти, банери та багато інших рекламних продуктів заполонили місто. На усіх агітматеріалах розповідають  який хороший, хазяйновитий та як переживає за місто той чи інший кандидат.

Проте є і такі кандидати ,які взагалі не ведуть агітаційну роботу. Зокрема серед 11 кандидатів на міського голову тільки 8 активно агітують проголосувати саме за них. 

Кореспондент Бліц-Інфо поцікавився у координатора представництва Громадянської мережі «ОПОРА» у Івано-Франківській області  Івана Маруняка, чи справді тільки ці кандидати агітують виборців проголосувати за себе.

"Агітаційної активності не зафіксовано тільки за двома кандидатами - це Ігор Двояк і Михайло Вінтоняк. Інші в тій чи іншій мірі проявляють агітаційну активність: зустрічі, розповсюдження газет, біг-борди. Не всі використовують одинакові форми агатіації, але в тій чи іншій мірі себе проявляють. Тільки за цими двома кандидатами помітних проявів агітаційної активності ОПОРОЮ не було зафіксовано", - прокоментував Маруняк.

Про можливі причини такої поведінки цих кандидатів розповів керівник ВГО «Комітет виборців України» на Прикарпатті Максим Лисюк.

"Можливо вони вважають себе досить впізнаваними і без агітації, оскільки уже не перший раз балотуються. А можливо вони просто володіють невеликими ресурсами і почнуть вести кампанію в останній тиждень, щоб їхні агітаційні матеріаль не здерли, не заклеїли і виборець про них не забув. Хоча непублічна діяльність не означає, що вони не проводять зустрічі з виборцями десь по заводах чи універстетах. Тобто таку діяльність, яку дуже важко відслідкувати. Особисто мені з 11 кандидатів нічого не відомо тільки про одного", - пояснює Лисюк

Як відреагують виборці на таку пасивність і чи допоможе вона цим кандидатам посісти крісло міського голови стане відомо уже найближчим часом.