Дамба річки Бистриці Солотвинської заросла борщівником Сосновського


Влада міста Івано-Франківська таки помітила «буйство» борщівника Сосновського на дамбі та на заплаві річки Бистриця Солотвинська по обидва боки автомобільного моста.

Про це мовилось на сьогоднішній оперативній нараді у Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, повідомляє кореспондент  "Бліц-Інфо".

Мер Анушкевичус, зокрема, вказав на дану проблему директору комунального підприємства «ДРЕУ»  Володимиру Юсипіву.

«Борщівник Сосновського, по цілій області є і в Івано-Франківську, на жаль, є: вулиця Набережна, біля автомобільного моста…», - зауважив міський голова.

Також перший заступник міського голови Зіновій Фітель, передав для оперативного реагування з даного приводу, начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрію Щочкіну та керівнику муніципальної інспекції з благоустрою Степану Кукулі матеріали публікацій.

Нагадаємо, Борщівник Сосновського небезпечна рослина, навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів. Вони у перші кілька діб, схожі на термічні. Мають місце  почервоніння та водянисті пухирі.

Опіки з'являються на вражених ділянках тіла після контакту через 1—2 дні, розвиваючись поступово під впливом сонячного ультрафіолету. Місця уражень важко гояться, загострюються прояви інших шкірних захворювань.