Депутат Івано-Франківської облради Віктор Неміш: «Східняки» мають відчути себе людьми, а не рабами олігархів


Останні кілька днів українська армія на сході активно йде вперед і звільняє від терористів все більше сіл та містечок. Тим не менше, місцеве населення не стає від того проукраїнським. До прикладу, в Слов’янську навіть у черзі за хлібом і ковбасою, привезеними українськими військовими, люди продовжують відстоювати інтереси так званої ДНР та федералізації. Багато хто говорить про те, що не вважає себе українцем і не хоче визнавати свою Батьківщину територією Незалежної України.

То як вкорінити на сході проукраїнські настрої та які заходи з цього приводу зараз повинна приймати українська влада, кореспондент «Бліц-Інфо» запитав у прикарпатських політиків, громадських діячів та політологів.

Депутат Івано - Франківської обласної ради Віктор Неміш вважає, що в першу чергу необхідно довести справу до завершення - очистити територію від терористів та провести у тих регіонах перевибори.

«Необхідно дати можливість їхнім лідерам прийти до влади. Бо ті люди більше не будуть вірити київським чиновникам. Донецьк мусить очиститись від олігархії: від Ахметова, Єфремова і всіх інших регіоналів», - впевнений депутат Віктор Неміш.

На його думку, людина повинна усвідомлювати і гордитися тим, що вона – українець. Але це прийде тоді коли Україна дасть їй хороші умови для життя.

«Якщо людина відчує себе людиною в Донецьку і там буде українська влада, - там кричатимуть «Слава Україні!» і буде майоріти український прапор. Влада повинна зробити умови, щоб люди відчували себе людьми, а не рабами олігархів «Партії регіонів»», - впевнений Віктор Неміш.