Депутатка Івано-Франківської обласної ради виступила спікеркою на «Українському Жіночому Конгресі»


Депутатка Івано-Франківської обласної ради Євгенія Бардяк виступила у ролі спікерки на «Українському Жіночому Конгресі». Це захід, який об'єднує успішних представниць і представників політикуму, бізнесу та посольств різних країн світу довкола ідеї рівних можливостей, прав жінок і чоловіків

Пані Євгенія стала єдиною запрошеною депутаткою від обласних рад. Під час свого виступу політикиня розповіла про намір ініціювати в обласній раді створення міжфракційної депутацької групи «За рівні можливості».

“Така група вже існує у Верховній Раді. Я вважаю, що тема дійсно на часі. Ці тенденції спостерігаються у всьому світі і зворотного ефекту вже не буде. Цього року 24 жінки отримали квоту і пройшли до Івано-Франківської обласної ради. Це хороший показник, але важливо, щоб зараз вони також мали змогу бути залученими до прийняття рішень», - наголосила Євгенія Бардяк.

Крім цього, політикиня нагадала про те, як зароджувався жіночий рух на Прикарпатті: “Власне, коли я вперше познайомилася з «Українським Жіночим Конгресом», то мені стало цікаво дослідити, як розвивався жіночий рух на Прикарпатті. Письменниця Наталія Кобринська ще у 19 столітті активно розвивала жіноче лідерство. Результатом цього процесу був з’їзд жінок у 1934 році у теперішньому народному домі "Просвіта".

За словами політикині, участь у конгресі є важливою для представниць різних рівнів: “Учасницями попередніх заходів «Українського Жіночого Конгресу» були також представниці малих сільських громад, які зараз входять до мого виборчого округу. Тут ми відкрито спілкуємося з жінками з різних сфер і надихаємося їхнім успіхом, налагоджуємо зв'язки, а також шукаємо менторів і менторок”.

Додамо, через карантинні обмеження захід відбувався онлайн. Пані Євгенія у форматі телемоста вийшла на розмову з Києвом та Маріуполем зі студії львівського телеканалу.

У заході також взяли участь Олена Зеленська, Марина Порошенко, Денис Шмигаль, Михайло Цимбалюк та інші. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!