Держгірпромнагляд перевірятиме суб'єктів господарювання Городенківського району


У суб'єктів господарювання Городенківського району за 2012 рік допущено 3 нещасні випадки (1 зі смертельним наслідком), проти 1 - в 2011 році Нещасні випадки допущено у філії "Перспектив" ПрАТ "Зернопродукт МХП", центральній районній лікарні та СФГ "Поточище" (зі смертельним наслідком).

Крім, цього, як свідчать перевірки, відділом освіти райдержадміністрації та керівниками підпорядкованих закладів недостатньо звертається увага на безпечну експлуатацію котелень.

Чотири об'єкти соціально-культурної сфери району перебувають в технічно-незадовільному стані і занесені до державного реєстру аварійно-небезпечних.

Враховуючи зазначене, територіальне управління Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області запланувало провести у серпні поточного року всебічні перевірки організації роботи з питань охорони праці управління агропромислового розвитку і відділу освіти райдержадміністрації та дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з питань охорони праці окремих суб'єктів господарювання та котелень навчальних закладів району.

Для проведення перевірки наказом по територіальному управлінню від 22.08.2013 року № 298 створена комісія на чолі із в. о. начальника територіаль-ного управління Мостовим В. Г., складені і затверджені графіки перевірок суб'єктів господарювання.

Крім посадових осіб територіального управління у перевірці візьмуть участь представники Ради профспілок області.

24 липня поточного року у голови Городенківської райдержадміністрації І. І. Мороза за участю його заступників та начальників управління агропромислового розвитку і відділу освіти відбулася нарада з питань організації проведення перевірки. У нараді прийняв участь начальник інспекції державного нагляду за промисловою безпекою та охороною праці в агропромисловому комплексі і соціально-культурній сфері М. А. Ковалюк. Він надав учасникам наради графік перевірок суб'єктів господарювання району та узгодив окремі організаційні питання, а також необхідність розгляду результатів перевірки на спільній колегії територіального управління і райдержадміністрації.