Дешевий квадроцикл і оренда житла. Двоє прикарпатців попалися на гачок шахраїв


Купівля товару та оренда житла: прикарпатські правоохоронці фіксують нові випадки шахрайств.

Аферисти створюють фейкові посилання, продають неіснуючий одяг. Також пропонують оренду житла за низькими цінами. Довірливі люди на них купуються та втрачають кошти.

Від одного із таких афер потерпілий 26-річний мешканець Коломийщини. Чоловік розповів, що знайшов на інтернет-платформі допис про продаж дитячого квадроцикла. Його зацікавило оголошення, адже автор оголошення зазначив дуже вигідну ціну. Потерпілий зателефонував за вказаним номером та погодився на умови продавця, здійснив передоплату в розмірі 10 тисяч гривень. Однак через деякий час зрозумів, що його ошукали: телефон продавця був вимкнений, а товару так й не отримав.

Постраждала від шахраїв і 20-ти річна франківка. Потерпіла на відомій інтернет-платформі знайшла оголошення про оренду квартири. Для оренди необхідно було скинути завдаток – 4500 гривень. Що заявниця і зробила. Після цього аферисти перестали відповідати на телефонні дзвінки і повідомлення.

Поліцейські застерігають громадян бути обережними у мережі:

- нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;

- зберігайте всі документи, надані продавцем;

- читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

- під час пошуку житла через оголошення в інтернеті звертайте увагу на дату їх розміщення та створення облікового запису;

- якщо одні й ті ж фото квартири розміщені для оренди в різних містах, йому точно не варто довіряти.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!