Доля 5-го батальйону "Прикарпаття" вирішується у цю мить


Сьогодні, 27 серпня, під м. Знам’янка Кіровоградської області 5-тий батальйон оточили сили Міноборони.

Вони вирішують його подальшу долю. З проханням поширити повідомлення про цю подію до «Галицького кореспонденту» звернувся зв’язківець батальйону Микола (прізвище просив не вказувати).

Він розповів, що бійці 5-го батальйону територіальної оборони близько 50-ти днів знаходились під артобстрілом ворожих військ. Відтак командування батальйону вирішило вийти із зони АТО, щоб відправитись на тижневу відпустку до Івано-Франківської області.

«Три дні тому, - розповідає Микола, - при виході із зони АТО у нас намагались забрати зброю, але ми категорично відмовились її віддавати. Аргументували це тим, що здамо її тільки там, де отримали, тобто в м. Делятин. Я не знаю, щоб ми робили без зброї, адже зараз несподівано нас, по дорозі додому, зупинили і оточили біля м. Знам’янка Кіровоградської області».

Туди, розповідає Микола, прибув генерал-лейтенант сухопутних військ Анатолій Пушняков, головний військовий прокурор України, а також «якісь люди з гербами на значках» (ймовірно депутати) та військові комісари Івано-Франківської області. Зараз вони вирішують долю прикарпатських військовослужбовців.

Є ймовірність того, що батальйон можуть повернути назад в зону АТО для продовження бойових дій. Чи узгоджувало командування батальйону вихід із зони АТО із вищим командуванням Збройних Сил наразі невідомо.