Дві тисячі прикарпатських міліціонерів забезпечують правопорядок під час виборів


Задля недопущення правопорушень, пов'язаних з виборчим процесом, та належної реалізації виборчих прав громадян нашої держави працівники органів внутрішніх справ Івано-Франківщини вже від 16 жовтня несуть службу у посиленому режимі.

Зокрема, у день волевиявлення краян охорону громадського порядку забезпечують близько двох тисяч працівників прикарпатської міліції. Для цієї мети залучені також співробітники підрозділів обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та понад триста представників громадськості.

В УМВС України в Івано-Франківській області роботу правоохоронців з забезпечення належного правопорядку та безпеки громадян під час виборів народних депутатів України координує оперативний штаб.

Водночас в усіх міськрайорганах внутрішніх справ Прикарпаття працюють посилені слідчо-оперативні групи міліції, сформовані з найдосвідченіших працівників підрозділів. Вони готові у будь-який момент відреагувати на можливі повідомлення про вчинення правопорушень.

Як розповів керівник оперативного штабу – заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Ярослав Манжелей, міліція Івано-Франківщини забезпечила охорону та збереження виборчих бюлетенів. Жодних зауважень з цього приводу від членів окружних комісій не надходило. Наразі працівники органів внутрішніх справ краю здійснюють охорону громадського порядку на усіх виборчих дільницях та прилеглих територіях відповідно до функціональних обов'язків. Правоохоронці вдячні за всіляку підтримку і розуміння громадськості та сподіваються на толерантність і правову свідомість мешканців Прикарпаття.