Франківець віддав шахраям 37 тисяч за вигадану косарку до трактора


Одним із поширених видом інтернет-шахрайства є функціонування несправжніх інтернет-магазинів. Такі магазини можуть пропонувати товари, яких у них немає в наявності.

До франківських поліцейських звернувся 34-річний житель обласного центру. Зі слів заявника, оголошення про продаж тракторної косарки він побачив в одній з соціальних мереж. Обов’язковою умовою покупки була передоплата. Чоловік перерахував близько 37 000 гривень на рахунок, після чого зв’язок з псевдопродавцем обірвався. Тоді чоловік зрозумів, що потрапив у шахрайську пастку та звернувся до поліцейських.

Поліція застерігає прикарпатців, як не потрапити на гачок інтернет-шахраїв:

Остерігайтесь продавців, які пропонують товари за дуже низькою ціною, але з частковою або повною передоплатою.

Для купівель в інтернеті краще використовувати перевірені інтернет-майданчики, адміністратори яких можуть гарантувати вам повернення коштів у разі, якщо товар не буде відправлено або він буде неналежної якості.

Якщо ж у вас є необхідність скористатися послугами невідомого вам інтернет-магазину, тоді обов’язково вивчіть відгуки про продавця та купуйте товари з накладеним платежем.

Сплачуйте вартість товару після отримання та огляд.

Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв:

Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.

Зверніться до адміністратора сайту з метою блокування сторінки шахрая, а також зателефонуйте в банк, через який було здійснено платіжні операції, повідомте, що переказ здійснено на картку шахрая.

Необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!