Франківська міськрада подала до суду, щоб скасувати "червону зону"


Кабмін на позачерговому засіданні 3 вересня прийняв нове зонування епідемічних рівнів в Україні. Івано-Франківська залишився у "червоній зоні".

Таке рішення Кабміну обурило міського голову Івано-Франківська і він закликав підприємців і містян не здаватися, а продовжувати боротьбу. Про це Руслан Марцінків сказав під час прямого включення на своїй сторінці.

"Рішенням Кабміну нас залишили в "червоній зоні". Це не означає, що ми припинили боротьбу, а навпаки ми будемо боротися за право підприємців працювати з дотриманням належних умов. Ми сьогодні подали заяву в Київський окружний адміністративний суд. Сподіваюся, що тисячі підприємців подадуть аналогічні позови, щоб доказати, що в Україні можна законним способом змусити владу приймати ті рішення, які відповідають Конституції України. В нас є рішення суду, ми пропрацювали з юристами дуже грамотний позов", - каже мер.

Також міський голова закликав франківців продовжувати різними флешмобами, акціями, зверненнями та заявами тиснути на центральну владу, яка приймає такі рішення.

"Ми будемо занноними способами тиснути на центральну владу, щоб зняти "червону зону" в Івано-Франківську. Я гордий, що сьогодні наша громада показує приклад іншим містам ,як можна в законний спосіб відстояти своє право. І ми обов'язково переможемо. І на завершення хочу нагадати центральній владі, що саме завдяки малому і середньому бізнесу ми маємо можливість змінювати свої міста і країну. Тому треба дослуховуватися до думки громади", - підсумував мер. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!