Франківським комунальникам не вистачає коштів на озеленення


Важливим елементом європейського вигляду міста є його озеленення. Тож франківська влада намагається тримати питання озеленення міста під контролем.

Як зазначав нещодавно директор ПрАТ «Зелене господарство» Василь Федів, цього року на роботи з озеленення виділено понад 700 тисяч гривень. Натомість торік вони виконали робіт на понад 2 мільйони гривень.  

Відтак комунальникам на ці кошти впродовж року приходиться доглядати зелені зони міста, омолоджувати дерева та впорядковувати клумби і сквери Івано-Франківська, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Як пояснили в департаменті комунального господарства транспорту та зв’язку основна робота відводиться на догляд за естетичним виглядом скверів центральної частини міста.

«Те, що постійно робиться – це покіс трави, догляд за клумбами, обрізка відростків дерев. Стараємося утримувати в задовільному стані Меморіальний сквер. Хочеться зробити красивіші клумби та живоплоти, але на це потрібно більше коштів. Та все ж намагаємося робити місто красивим та безпечним», - зазначили в департаменті.