Головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк розповів про причини непорозуміння з облдержадміністрацією


На Прикарпатті розгорівся конфлікт між Івано-Франківською міською станцією швидкої невідкладної допомоги та Івано-Франківським обласним центром екстреної медичної допомоги.

Детальніше про причини непорозуміння кореспонденту «Бліц-Інфо» розповів головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

«Зараз створюють обласний Центр екстреної медичної допомоги, який очолює пан Похмурський. Обласну раду не влаштовує щоб міська станція швидкої медичної допомоги була станцією швидкої медичної допомоги обласною. Для того, щоб це було територіально закріплено, ми маємо поміняти статус, статут і все відповідно. Вони (обласна влада – ред.) хочуть, щоб це було злито, унітарно. Хочуть зробити єдиною структурою – Центр екстреної медичної допомоги без, юридично, станції швидкої медичної допомоги. Місто Калуш від такого відмовилося. Там сказали: ми йдемо до вас у відділення екстреної медичної допомоги, але будемо єдиною юридичною одиницею, з своїм головним лікарем, із штатом і майном. Івано-Франківськ теж пропонує йти таким самим шляхом», - пояснює Тарас Масляк

За словами головного лікаря Івано-Франківська, поки в місті не буде нормально функціонувати невідкладна медична допомога, ці функції виконуватиме швидка медична допомога в складі екстреної медичної допомоги. Опісля, як повідомив Тарас Масляк, більшість обов’язків невідкладної медичної допомоги надаватиме дільничний лікар.

«Мене неодноразово звинувачувала обласна рада, що я їм суперечу, не прислухаюся до їхніх пропозицій. Але кожна людина має своє бачення, розуміння з приводу кожної ситуації», - говорить Масляк.

Наразі з приводу реформування швидкої невідкладної допомоги відбуваються перемовини та узгодження на рівні комісій департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації.