Головний «свободівець» Прикарпаття: Сьогодні ця Верховна Рада вкотре обернулася спиною до українського народу


Сьогодні Верховна Рада України навіть після 5 спроби не спромоглася поставити на голосування Закон про визнання ОУН-УПА.

Депутат облради голова Івано-Франківської обласної організації партії "Свобода" Василь Попович вважає, що цим Верховна Рада ще раз підтвердила потребу в її перезавантаженні.

«Я був у приміщенні Верховної Ради сьогодні, коли ставилось на голосування Закон про визнання ОУН-УПА 5 раз і можу сказати дуже просту річ – це просто неповага до власної землі, до українського народу. Адже навіть на Революції гідності була присутня і бандерівська пісня. Бандерівські гасла зараз знають та шанують всі, хто любить рідну країну. Бандерівський червоно-чорний прапор піднімають, інколи навіть не розуміючи, що він бандерівський. І сьогодні ця Верховна Рада просто обернулася спиною до українською народу, до української ідеї. Бо вже не тільки на заході України сприймають УПА. Їхнє гасло лунає майже у всіх куточках нашої держави. Знають та шанують його по цілому світі. І те, що ця Верховна Рада не змогла навіть внести цей Закон на голосування, ще раз підтверджує те, що вона має бути розпущена, бо давно не відповідає вимогам суспільства», - зауважує у телефонній розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» Василь Борисович.

На думку «свободівця», у Верховній Раді наступного скликання цей закон буде обов’язково проголосований.

«Заради справедливості, заради визнання тих, хто боровся за Українську незалежність. Щоб ті, яких вже залишилось так мало, знали, що держава їх визнає. Адже сьогодні вже є інше покоління борців за волю України, що воюють на українсько-російській війні. І вони теж потребують визнання від своєї держави та суспільства, яке до цього готове. Але чи готові політики? У передвиборчій гонитві вони говорять солодкі слова, а коли доходить до діла, то тікають із зали. Бо я сьогодні бачив як тікали не тільки поплічники колишнього режиму, а й деякі представники фракцій «УДАРу» та «Батьківщини». Були там і позафракційні, що потім їдуть на округи і видають себе за патріотів. Хоча «Свобода» одностайно його підтримала, голосів все ж не вистачило», - розповідає Попович.