Господарство з Калущини претендує на статус “племінного репродуктора”


28 жовтня відбулося виїзне обстеження господарства ТзОВ «ГУДВЕЛЛІ Україна» в селі Студінка Калуського району.

Це господарство претендує на присвоєння статусу «племінний репродуктор» із розведення корів голштинської породи. У 2018 році сюди було завезено з Угорщини 99 голів племінних чистопородних нетелів голштинської породи. Відтоді господарство проводить роботу щодо їх розведення та вирощування, пише ІФ ОДА.

При проведенні візуальної оцінки наявних племінних (генетичних) ресурсів, що проводяться за місцем провадження господарської діяльності суб’єкта, комісією встановлено, що господарство працює в закритому режимі та утримує 373 голови великої рогатої худоби, у тому числі 200 корів.

Торік від однієї корови надоєно за рік 9 тисяч 715 літрів молока. Це є найвищим показником серед господарств нашої області.

На думку комісії, умови розміщення ферми та утримання тварин відповідають технологічним вимогам рівню ведення селекційно-племінної роботи та Порядку присвоєння відповідного статусу суб’єктам племінної справи у тваринництві.

Присвоєння статусу «племінний репродуктор» забезпечить удосконалення існуючих генотипів голштинської породи, розширення та покращення чистопородності їх в області та за її межами, збільшення продуктивності тварин.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!