Івано-Франківщина на третьому місці по підключенню новітніх касових апаратів


На сьогоднішній день в Головному управлінні Міндоходів області зареєстровано 1348 реєстраторів розрахункових операцій нового зразка, з вбудованими модемами, а також 940 РРО дообладнано зовнішніми модемами. Загалом по області до он-лайн зв’язку підключено 36 відсотків зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій.

Про це повідомив під час семінару з платниками податків начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області Ігор Кравець.

Присутній на семінарі головний державний ревізор - інспектор відділу контролю за проведенням  розрахункових операцій Міністерства доходів і зборів України  Володимир Ошкало повідомив, що Івано-Франківщина на третьому місці серед областей України по підключенню новітніх касових апаратів. Посадовець розповів про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій нового зразка, передачі звітності в електронному вигляді та функціонування Системи зберігання і збору даних від РРО до Міндоходів України.

Нагадаємо,  що з 1 січня 2013 року запроваджено подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в  електронному вигляді. Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді настає з 01 січня 2014 року в розмірі 10 н.м.д. громадян (170 гривень).