Івано-Франківськ буде без пам'ятника Андрею Шептицькому


Цьогоріч в Івано-Франківську міська влада запланувала встановити перший в Україні пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому.

Для цього  були зроблені перші кроки. Зокрема, визначено остаточний варіант монумента. Тож, за результатами конкурсу, переможцем став художник-скульптор Степан Федорин. Також  були розроблено проектні пропозиції з реконструкції площі, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо». А фінансове управління Івано-Франківського міськвиконкому, згідно рішення сесії від травня 2014 року, відкрило благодійний рахунок зі збору коштів на пам’ятник Андрею Шептицькому.

Загалом вартість пам’ятника складає 400 тисяч гривень. 200 тисяч планувалося залучити з бюджету міста, натомість другу половину  - з благодійних внесків громади.

Проте, втілити задумки міських чиновників до вересня, як планувалось з усього видно - не вдасться. Адже, як повідомили у відділі доходів міськвиконкому, за два місяці на благодійному рахунку для збору коштів на пам’ятник митрополиту Шептицькому не було жодних надходжень. Очевидно, війна на сході змушує франківців жертвувати на більш нагальніші речі. Такі як бронежилети, каски та тепловізори.