Івано-Франківськ очікує велику партію гуманітарної допомоги


В Івано-Франківську станом на 4 листопада зареєстровано 1308 осіб із частин Луганської та Донецької областей, де проходить АТО, з них 183 переселенці із АР Крим.

Про це під час сьогоднішньої оперативної наради у міського голови повідомила директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

За її словами гуманітарна допомога від сусідніх країн, таких як Польща, Латвія проходить зараз розмитнення через українські митниці та через Міністерство соціальної політики. Крім того є розмитнені два великі грузи і зараз активно йде розподіл цієї допомоги між переселенцями із сходу та Криму.

«Ми отримали новий та вживаний одяг у гарному стані, засоби особистої гігієни та  шкільне приладдя. Електричні обігрівачі передали готелю «Бандерштадт», у якому переселенці мають право проживати безкоштовно перших 2 тижні. Також незабаром прибудуть ще два грузи із продуктами харчування, білизною та одягом», - розповіла Олександра Заклинська.

В свою чергу Віктор Анушкевичус підкреслив, що вся допомога, яка надходить, стовідсотково має адресно надходити переселенцям.