Івано-Франківськ "озеленився" - цьогоріч висадили 460 дерев


Сьогодні на оперативній нараді міського голови директор Департаменту житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак розповів про заходи щодо проведення компенсаційного озеленення на території міста.

За словами чиновника в Івано-Франківську протягом 2013-2014 було посаджено 809 дерев та 4468 кущів. За цей час було зрізано 612 дерев. Михайло Смушак зазначив, що комунальники видаляють виключно ті дерева, які є аварійними. Дерева зрізуються на підставі щорічних комісійних обстежень, які проводяться двічі на рік, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

«Ми постійно реагуємо на звернення  мешканців, які виявляють дерева, що можуть нести потенційну загрозу життю  та здоров’ю або майну мешканців міста. Такі дерева оперативно обстежуються, виїжджає комісія і у випадку, якщо дерево є небезпечне воно видаляється», - розповів Смушак.

Також Михайло Смушак розповів про види озеленення. За його словами, в місті здійснюється компенсаційне озеленення, яке може тривати у натуральній формі. Тобто у сприятливий сезон відбувається насадження нових зелених насаджень на тій самій площі і в тій же кількості.

Крім того, директор Департаменту нагадав про те, що проводиться грошове компенсаційне озеленення, у випадку коли на місці  насадження здійснюється будівництво. Тоді вираховують вартість компенсації і забудівник сплачує до бюджету певні кошти.

Загалом, Михайло Смушак зауважив, що комунальники садять більше дерев, аніж видаляють. Зокрема, цьогоріч в Івано-Франківську висадили 460 дерев.

Проте, директор департаменту нарікає, що у міському бюджеті бракує коштів на догляд за деревами.

«Хотілося б щоб нам більше виділялися кошти не тільки на зрізання, а й на догляд за ними», - підсумував директор ЖКГ.