Івано-Франківськ стане туристичною меккою?


Учора, 6 жовтня, до обласного центру з візитом завітали міжнародні туристичні оператори. Івано-Франківськ їм представили як одне з шести найкращих міст Західної України та Східної Польщі.

Як розповідає організатор, координатор проекту «Східноєвропейські перлини», Ірина Новосільська, ознайомчий тур триває з 1 по 8 жовтня. У ньому взяли участь представники Східної України – Дніпропетровська, Одеси, Харкова, а також з різних регіонів сусідньої Польщі.

«Міжнародні туроператори відвідають 6 міст – Замосць, Люблін, Пшеворськ, Львів, Івано-Франківськ та Коломию, - зауважує Ірина Новосільська. – У рамках візитів матимуть змогу побувати у різних закладах проживання, відпочинку, познайомитися з пам’ятками культури та історії, щоб у подальшому розвивати туристичний потенціал згаданих міст».

До створення проекту були залучені різні організації, компетентні люди - щоб співпрацювати та водночас сприяти розвиткові туристичної галузі у кожному регіоні. Одним із результатів такої роботи стане створення аудіотурів у кожному із зазначених міст, - продовжує координатор.

«Кожен індивідуальний турист зможе взяти плеєр із записом, гуляти містом і слухати екскурсію, де будуть цікаві факти, історичні дати, легенди міста», - підсумовує Ірина Новосельська.