Івано-Франківська облрада закликає заборонити партію Шарія та ОПЗЖ


Сьогодні, 23 квітня розпочалась чергова сесія Івано-Франківської обласної ради. На порядок денний винесено близько півсотні питань.

Серед перших, депутати за ініціативи фракції ВО «Свобода» в обласній раді прийняли звернення до Президента України В. Зеленського, голови Верховної Ради України Д. Разумкова, прем’єр-міністр України Д. Шмигаля, секретаря Ради національної безпеки і оборони України О. Данілова із закликом заборонити діяльності антиукраїнських політичних партій “Опозиційна платформа – За життя”та “Партія Шарія”, пише Бліц-Інфо.

Як зауважив доповідач, голова фракції ВО «Свобода» Ігор Дебенко, на тридцятому році відновлення державної незалежності українці все ще змушені позбуватися колоніального минулого та шовіністичного російського впливу у всіх сферах життя.

«Революція Гідності призвела до заборони промосковських антиукраїнських партій – Комуністичної партії та Партії регіонів. Проте Україна змушена і сьогодні протистояти гібридній війні з російським впливом. Окрім боротьби, яка ведеться за суверенітет на східних кордонах нашої держави, існує також внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підриває основи державотворення. Названі партії мімікрували і з’явилися під іншими назвами. Зараз в українців є шанс успішно завершити цю боротьбу.

Я розумію, що наше звернення більше декларативне, але надіюся, що президент таки відреагує і буде відповідне рішення. Тож закликаємо владу розробити та ухвалити законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій “Опозиційна платформа – За життя” та “Партія Шарія” як таких, що відстоюють та активно лобіюють інтереси російського агресора», - зауважив Ігор Дебенко.

Також свободівець наголосив, що за проросійськими політиками завжди йдуть російські танки. І аби не допустити такої ситуації в майбутньому необхідно у найкоротші терміни заборонити діяльність в Україні рупорів Кремля.

“Члени вищезазначених політичних партій своєю діяльністю відверто заграють з державою-агресором Російською Федерацією, що несе велику загрозу економічній, політичній, соціальній політиці Української “держави”. Маніпулюючи нормами моралі, питаннями мови та дружби з Російською Федерацією, вони сприяють розколу українського суспільства. Такі рішучі кроки необхідні для перемоги національних інтересів України в гібридній війні з московським окупантом. Вищі посадові особи Української держави та народні депутати України від проукраїнських політичних партій повинні продемонструвати однозначну позицію та публічно заявити, що вони засуджують діяльність представників російського агресора в українському політичному просторі”, – йдеться у зверненні.

«За» звернення проголосували більшість присутність у залі депутатів від різних фракцій.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!