Івано-Франківська ОДА надішле проект щодо проведення зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 в Кабінет Міністрів


Сьогодні під керівництвом голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка була проведена нарада із забезпечення виконання Указу Президента України «Про заходи зі створення умов для проведення в 2022 році зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні» за участю його заступників, голів райдержадміністрацій та представників міськвиконкомів міст обласного значення .

З ідеями та проектами виступили депутат облради та директор туристичного комплексу «Буковель» Олександр Шевченко, голови Надвірнянської та Долинської  РДА Юрій Касіянчук та Сергій Плотніков та інші.

Олександр Шевченко розповів про створення нових майданчиків для проведення змагань з різних видів спорту та  розбудову іншої інфраструктури (готелів та закладів харчування) на базі туристичного комплексу «Буковель».  Загалом на «Буковелі можна провести близько 45% змагань майбутньої зимової Олімпіади, а саме 7 з 15  видів спорту (лижні перегони, фрістайл, сноубординг та ін).

Директор «Буковелю»  також пропонує вкласти у розбудову олімпійської інфраструктури, необхідної для майбутньої зимової Олімпіади 2022, 1 млрд. дол. США. Звичайно, якщо Україні  та Прикарпаттю випаде шанс на проведення ігор у 2022 році.

Голова Надвірнянської райдержадміністрації Юрій Касіянчук презентував олімпійський проект, що стосується гірського села Бистриця, стверджуючи що саме там є всі необхідні умови для гірськолижних дисциплін (Братківська гора і гора Грона), враховуючи близькість до «Буковелю».

 Водночас голова Долинської РДА Сергій Плотніков запропонував долучити до олімпійських пропозицій Івано-Франківщини  село Вишків, яким може стати зручним місцем для проведення змагань з біатлону та лижного двоборства.

Перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель поділився з учасниками наради планами спорудження в обласному центрі спортивного комплексу та сучасного готелю на 300 місць (в районі стадіону).

А перший заступник голови ОДА Василь Плав’юк запропонував за потребою, збудувати «Олімпійське село» на вільних площах 1 тис. га Лисецького полігону. Таку ідею одразу ж підтримав Михайло Вишиванюк та доручив   забронювати  та нікому не продавати цю ділянку.

За словами губернатора всі озвучені  на нараді пропозиції сьогодні ж будуть скеровані до Кабінету Міністрів.