Івано-Франківська ОДА пропонує РДА позичати у держави кошти на реконструкції та капітальні ремонти


В ході засідання колегії департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації перший заступник директора департаменту Олександр Дерев’янко запропонував містам області запозичувати у держави до 50 мільярдів гривень.

За його словами, нова постанова Уряду № 404 вийшла у червні цього року. Відповідно до її положень, кредитування здійснюють три державних банки, а розпорядниками коштів визначено Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Позика надається на реконструкції і капітальні ремонти житлових будинків, відновлення ліфтового господарства, установку індивідуальних теплопунктів, блочно-модульних котелень, систем доочистки води, облаштування дитячих спортивних майданчиків, реконструкції систем вуличного освітлення, застосування енергозберігаючих технологій, придбання комунальної техніки тощо», - зазначив Олександр Вадимович.

Як повідомив Дерев’янко, досвід такого кредитування вже мають три міста області: Івано-Франківськ, Калуш та Коломия.

«Механізм отримання кредитних коштів доволі складний, але він повністю скопійований з системи кредитування коштів Світового Банку. Головною підставою для отримання позики є не проект робіт, а техніко-економічне обґрунтування», - наголосив Олександр Дерев’янко.