Івано-Франківська ОДА відвізвітувала про вирішення звернень громадян, озвучених під час "Діалогу з країною"


В Івано-Франківській облдержадміністрації доповіли про вирішення проблемних питань прикарпатців, що були ними озвучені під час телемосту з Президентом України Віктором Януковичем у лютому.

Директор Івано-Франківського обласного контактного центру Мар’яна Халацька розповіла, що загалом від Прикарпаття до Президента надійшло 101 звернення, - повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

«Всі вони стосувались різних сфер суспільного життя. Найбільша кількість порушених питань стосувалось соціального захисту населення, житлової політики, благоустрою та будівництва, охорони здоров’я. Найбільше звернень було від вразливих верст населення, а саме безробітних та пенсіонерів», - повідомила Мар’яна Халацька.

За її словами, 70 звернень вирішено позитивно (вирішені по суті або дані роз’яснення, як того вимагали заявники); у 10 випадках було дано роз’яснення про причини відмови через те, що вони не належать до компетенції місцевих органів виконавчої влади; 21 звернення потребувало додаткових дій з боку заявника.

Зокрема, зараз підготовлено всі потрібні документи та направлено до Кабінету Міністрів звернення щодо надання 5 селищам Рожнятівського району статусу «гірський». Вирішення даного прохання мешканців Рожнятівщини надасть їм значні надбавки до пенсій та заробітних плат.

Присутній на нараді голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк зазначив, що багато питань мали бути вирішенні на рівні села чи району до того, як людина звернулась до Президента.

«Це наша велика біда – братись за вирішення проблеми в останню чергу. Якщо б всі держслужбовці виконували свої обов’язки як належить, ми б давно жили в повному достатку», - зауважив Михайло Васильович