Івано-франківські "комуністи" жаліються на "Пласт" і фінансування молодіжних організацій


9 липня в приміщенні Тернопільського обласного комітету Комуністичної партії України відбувся «круглий стіл» на тему «Проблеми молодіжного руху та участь молоді в політичному житті в Західних регіонахУкраїни».

До Тернополя з`їхались представники різних молодіжних організацій, в основному ЛКСМУ, західної України.

Роботу молодіжного форуму розпочав 1-й секретар Тернопільського МК КПУ Веніамін Прошкін. В своїй доповіді він розповів молодим людям про молодіжні організації західного регіону, їх цілі та завдання, про ту загрозу, яку несе за собою поширення фашистських настроїв серед молоді Галичини. Веніамін Володимирович підкреслив, що в поширенні «фашизації» суспільства винна саме діюча капіталістична влада, і що фашизм вигідний як провладним партіям, так і так званій «опозиції».

Після доповіді за столом розгорілась справжня дискусія. Представники різних областей розповідали про ті специфічні проблеми, з якими стикається молодь саме в їхніх регіонах, шляхи їх вирішення, невдачі  та досягнення.

Другий секретар Івано-Франківського Обкому комсомолу, член ЦК комсомолу Ігор Міглачов розповів, що в Івано-Франківську на молодіжні організації виділяється 220 тисяч гривень. Отримати молоді ці кошти дуже важко, а організаціям з «лівою» направленістю взагалі неможливо. Для прикладу він розповів, що організація «Пласт» не дивлячись на те, що має багато грантів та спонсорів, отримує окремим рядком бюджету 80 тисяч гривень. За літо звозять молодь у 5-10 таборів та нав`язують їм свою ідеологію.