Івано-франківський "63 котельно-зварювальний завод" рятуватимуть


На засіданні регіональної міжвідомчої комісії відбулося з питань захисту прав інвесторів та протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств Івано-Франківської ОДА обговорили ситуацію, що склалася з Івано-Франківським ДП МОУ «63 котельно-зварювальний завод».

Комісія відбулася під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Семка та інших членів комісії.

За словами керівника департаменту промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОДА Василя Ковальчука в ЗМІ з’явилася інформація про те, що хтось хоче захопити завод. Тому вирішили обговорити ситуацію і проблеми заводу.

Наразі, ситуація на заводі менш складна ніж з ВАТ «Пресмаш», однак його робота не надто прибуткова. В порівнянні з минулими роками з доходом в кілька мільйонів гривень прибуток впав до тисяч. Відтак, у 2009 році реалізованої продукції 6,8 мільйонів гривень  у 2014 за 6 місяців 221 000 гривень. Саме тому керівником було ініційовано процедуру банкрутства. А у травні цього року колектив вийшов до влади, щодо професійних дій арбітражного керівника.  

Як зазначив представник Івано-Франківського ДП МОУ «63 котельно-зварювальний завод», завод, наразі, є працездатним, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Завод працездатний, там не все ще розтринькано. Обладнання є. Все працює. Лише на людей впливає невиплата зарплат. Проте, ми виготовляємо котли різної потужності, по Івано-Франківську стоїть наших 40 котелень», - зазначив Олексій Павлович.

Крім того, цьогоріч суд ухвалив санацію заводу. І зараз необхідно погодити  та затвердити план санації з кредиторами, адже своєчасна санація дасть запрацювати заводу. Він зможе забезпечити  область та інші міста України модульними котельнями. Також як зауважив представник заводу, підприємство військове та побутово-технічне. Проте з 1991 року жодного замовлення від Міноборони не надходило.

Нагадаємо, 63-й котельно-зварювальний завод, утворений в Івано-Франківську на базі фронтової авторемонтної майстерні для поновлення автомобільної техніки, тривалий час спецтехніка займала більшу частину виробництва в структурі заводу. Проте, час змусив змінити виробничу політику, шукати своє місце на ринку. Ставка була зроблена на освоєння випуску газотрубних котлів. 

Тож від членів комісій надійшло ряд пропозицій щодо вирішення ситуації. Найперше керівництво заводу з управлінням юстиції має звернутися до Міністерства юстиції щодо позапланової перевірки арбітражної керуючої, щоб врегулювати ситуацію. Також подати санацію та оскільки завод є у державній власності пропонувати міській раді звернутися до Міноборони про приватизацію залишкової земельної ділянки заводу.