Кабмін готує до приватизації "Івано-Франківськгаз"


Кабінет міністрів України ухвалив рішення про приватизацію контрольних і блокуючих пакетів акцій 39 обласних і міськгазів. Про це журналістам повідомив голова Фонду держмайна Олександр Рябченко.

Фонд держмайна планує пустити з молотка контрольні пакети газових компаній вже восени, повідомляє dt.ua.

"Прийняті рішення щодо 39 пакетів газових компаній. Всі облгази і міськгази. З 39 компаній 37 - блокуючі пакети акцій 2 - контрольні пакети. Прийнято рішення, що вони йдуть на приватизацію", - сказав Рябченко.

Він також зазначив, що наступним кроком буде прийняття Кабінетом міністрів України умов приватизації пакетів акцій цих підприємств. Рябченко також спрогнозував, що при виконанні всіх необхідних процедур приватизація обл- і міськгазів може відбутися вже восени.

"На осінь піде приватизація цих 39 газових компаній", - сказав Рябченко.

Нагадаємо, найбільшим приватним власником пакетів акцій низки українських облгазів є ПРАТ "Газтек" (Київ), який пов'язують із Дмитром Фірташем.

"Газтек", зокрема, придбав останнім часом на приватизаційних конкурсах блокуючі держпакети акцій "Миколаїв-", "Івано-Франківськ-", "Севастополь-", "Дніпропетровськ-", "Запоріж-", "Луганськ-", "Вінницягазу", а також збільшив свою частку в компанії "Чернівцігаз"до 34,39% і став власником контрольного пакету акцій "Хмельницькгазу".