Кіра Рудик розповіла від чого залежить участь «Голосу» у місцевих виборах на Прикарпатті


Голова партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик разом із колегою, нардепом Ярославом Юрчишиним та керівником Івано-Франківського обласного осередку Володимиром Тищенком провели зустріч з прикарпатськими журналістами, де розповіли про плани на місцеві вибори та висловили думки щодо ситуації в області та країні загалом

За словами Кіри Рудик, партія «Голос» активно готується до місцевих виборів та вже сформувала 5 осередків на Прикарпатті. Втім, кого висуватимуть та як проходитиме передвиборча кампанія залежить від виборчого законодавства.

«До виборів залишилося трохи більше сто днів, але фінальних правил досі немає. За виборчий кодекс у парламенті маємо голосувати наступного тижня. І від цього залежить, що ми як партія, незалежна від олігархів, може собі дозволити на місцевих виборах. Чому? Причина у великих розмірах застави. До прикладу, розмір застави для кандидата у міські голови Івано-Франківська чи Чернівців така сама, як застава для кандидата у мери Лондона. Такі суми є непідйомними та неприпустимими загалом. Тому «Голос» ініціював внести зміни до виборчого кодексу та зменшити розмір застави у дев’ять разів. Ми дуже сподіваємося, що вони будуть прийняти наступного тижня. І ми будемо за це боротися, адже від цього залежить, чи чесні, професійні громадяни зможуть взяти участь у місцевих виборах», - вважає політикиня.

Керівник Івано-Франківського обласного осередку партії «Голос» Володимир Тищенко каже, що «Голос» планує висунути кандидатів до обласної, міських та районних рад. А також, на голів міст та ОТГ.

«Ми маємо 5 сформованих команд та багато сильних кандидатів. Втім, дві команди ще підсилюємо, люди приходять на співбесіду. Головні критерії — фаховість, порядність та патріотичність. Для нас важливо, щоб ці люди розділяли наші погляди та цінності й готові були змінювати наше місто, область на краще», - каже Тищенко.

Втім, назвати конкретні прізвища у «Голосі» поки не готові. Кажуть, все залежатиме від голосування представників осередку. Водночас, наголошують, що відкриті для нових людей та запрошують у команду активних та цілеспрямованих прикарпатців.

«Якщо ви поділяє цінності «Голосу», то ми будемо раді бачити вас у нашій команді. Вимоги – прості. Наші кандидати мають бути доброчесними, тобто не бути задіяними в жодних корупційних схемах, відповідати люстаційному закону – тобто не мати зав’язків з владою, тоталітарними режимами, які панували в Україні – чи то за часів Януковича, чи радянських часів. А також, не мати жодного зв’язку, бізнесового чи адміністративного, з країною-агресором», – пояснює Ярослав Юрчишин.

Також народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин розповів, що напередодні проінспектував відновлювані роботи у Білих Ославах та Солотвині.

«Наша команда на чолі з Володимиром Тищенком одна із перших забила на сполох під час паводку. Я особисто звертався до Кабміну ще 23 червня, аби там звернули увагу на цю величезну проблему та вжили заходи, виділили кошти. Та перші кроки Уряд здійснив лише 25. Тобто, ми бачимо, як вони із запізненням реагують на такі кризові ситуації. Надзвичайно приємно бачити, як люди один одному допомагають у цій складній ситуації. Але дуже сумно бачити, що допомога влади робиться на «відчепись». До прикладу, у Солотвині загату зробили так, що серйозна вода її забере та винесе на людські хати. Тому важливо не тільки виділили кошти, а й використати ефективно. Аби через рік чи два знову не просити кошти на відновлення інфраструктури. Тому як народний депутат звернувся до керівництва області з вимогою провести руслоочисні роботи якісно», - зазначив Юрчишин.

Водночас, Ярослав Юрчишин відзначив, що відновлення інфраструктури після паводку на Прикарпатті потрібно набагато більше грошей, аніж виділив уряд. Адже лише у Білих Ославах для відновлення інфраструктури потрібно 106 мільйонів гривень. Тому народна депутатка від «Голосу» Юлія Клименко ініціювала Постанову про виділення 2 мільярди гривень із резервного фонду на західні регіони України для відбудування будинків, інфраструктури та компенсації мешканцям, що постраждали через повені. Також Голос вимагає від Уряду розробити комплексну економічну програму та програму захисту довкілля регіонів, що постійно знаходяться в зоні паводків, підтоплень та повеней.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!