Комунальники вважають, що опалювальний сезон у Франківську розпочався вдало


Початок опалювального сезону у Івано-Франківську розпочався вдало. Про це сьогодні, під час оперативної наради у міського голови доповів директор Департаменту ЖКГ транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

За його словами вдалося запустити тепло одночасно і у житлових будинках, і у об’єктах соціальної сфери, зокрема, в 25 закладах культури, 77 закладах освіти і 11 – медицини, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

«Є питання щодо запуску окремих стояків. У перші дні на обліку було 150 стояків. Кожного дня проводилися відповідні роботи підрядниками ЄРЦ, «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та СТЕК. Станом на вчорашній день, на контролі було 20 стояків. Але це не означає, що квартири за цими адресами повністю не мають опалення. У більшості з них просто не гріють рушникосушки. Також по деяких адресах трапляються пориви, але такі ситуації вирішують протягом одного дня», – повідомив Михайло Смушак.

Щоправда, міський голова Віктор Анушкевичус зауважив, що виникають проблеми з деякими жильцями. До роботи з ними окрім комунальних служб залучаються й працівники міліції.

«Є такі «діячі», які собі зробили опалення, пообрізали труби, а сусіди їх не хвилюють. І комунальників не впускають. Але є чинне законодавство і органи внутрішніх справ в цих ситуаціях повинні залучатись», - зауважив Анушкевичус.