Корегування загального плану міста Івано-Франківськ. Наразі, готова його підоснова


На оперативній нараді в Івано-Франківському міськвиконкомі мовилось про корегування загального плану міста.

За словами головного архітектора міста Володимира Гайдара, станом на сьогоднішній день всі чинні матеріали генерального плану міста Івано-Франківська та генплани сіл Хриплин і Угорники, проаналізовані та накладені на єдину схему, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо»

«Для корегування  генплану міста опрацьовували всі пропозиції. Для цього було створено анкети, які передали забудовникам, підприємцям, депутатському корпусу, інженерні служби та інші установи міста.  Також анкети отримала і обласна санстанція, щодо діючих санітарно-захисних та охоронних зон на території міської ради», - повідомляє Володимир Гайдар головний архітектор міста.

Вже 90% анкет повернуто з інформацією, що стосується в основному статистики, демографічного стану транспорту та перспектив розвитку закладів освіти і культури.

«На даний момент департаментом архітектури та містобудування виконано розвилку міста на планування районів, вони у перспективі будуть транспортними районами для розроблення транспортної моделі міста, їх буде 20. Вже до кінця червня план буде сформований і представники експертної організації і департамент архітектури та містобудування затвердить план - це буде підосновою для формування даного корегування генплану міста», - додає Володимир Гайдар.