Лідирує "Свобода", а "Слуга народу" - лише четверта: Прикарпатці розповіли, кого підтримають на виборах у жовтні


Соціологічна група «Рейтинг» протягом 10-14 вересня провела опитування серед мешканців Івано-Франківської області щодо симпатій на місцевих виборах 2020.

Результати опитування показали, що 30% опитаних часто слідкують за політичними новинами в Україні. 30% роблять це інколи, 23% – рідко і лише 16% – взагалі не цікавляться політикою. Політичними подіями в області часто цікавляться 23%, інколи – 29%, рідко – 29%, взагалі не цікавляться – 18%. Відносно вищий рівень інтересу до політичних новин спостерігається серед старшої категорії населення та мешканців обласного центру.

61% відповіли, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще близько чверті вагаються чи брати участь, 14% - малоймовірно, що голосуватимуть. Мобілізація виборців вища серед старшого населення, жінок і мешканців Івано-Франківська.

Лідерами у рейтингу партій до обласної ради є партії «Свобода» та «За майбутнє», яких готові підтримати 22,0% і 19,2% відповідно (серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором). Також серед виборців і визначених 14,7% мають намір проголосувати за партію «Батьківщина», 12,3% – партію «Слуга народу», 11,6% – партію «Європейська солідарність». Близько до прохідного бар'єра – Радикальна партія з рейтингом 4,4%. Рейтинг інших політичних сил – нижче 4%. Не визначились із вибором близько чверті опитаних.

Аудиторія: мешканці Івано-Франківської області від 18 років і старші.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю.

Вибіркова сукупність: 1200 респондентів (похибка не більше 2,8%).

Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).

Терміни проведення: 10-14 вересня 2020 р.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!