Ліквідацію дитячого центру "Теплий дім" у Долині скасують. Такі рекомендації комісії ВР


Рішення Івано-Франківської обласної ради про ліквідацію Долинського дитячого будинку «Теплий дім» потрібно скасувати.

Такими є рекомендації тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування порушення прав дітей, яка провела виїзне засідання на Прикарпатті. Очільник комісії, народний депутат від "Слуги народу" Павло Сушко під час брифінгу в ОДА назвав рішення обласної ради про ліквідацію закладу нелогічним "нонсенсом", пише Бліц-Інфо. 

"Долі дітей приділили увагу в останню чергу, прописавши просто, що їх треба перевести. Саме рішення облради було нелогічним і підстав законних для нього не було. Такий заклад взагалі не підлягає ліквідації, бо він забезпечує потреби області, а не окремої громади, яка неспроможна отримувати такий заклад. Потрібно скасувати це рішення. Будемо комунікувати щодо цього з облрадою. Або правоохоронні органи мають вивчити цю ситуацію", - наголосив Павло Сушко.

За словами членів комісії, такими діями були порушені права дітей. Зокрема, мова йде й про сім вихованців закладу, яких просто перевели у Залучанський заклад. Відтак, сьогодні після засідання ТСК в облдержадміністрації, голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук підписав розпорядження "Про недопущення ліквідації закладу "Теплий дім". Також Сушко закликав керівництво області провести службове розслідування, щоб з’ясувати, хто та з яких мотивів готував рішення про ліквідацію закладу.

Андрій Бойчук візит комісії ВР також прокоментував на своїй сторінці, зауваживши, що рішення обласної ради щодо ліквідації закладу спричинило ряд проблем.

"Але спільними зусиллями спеціальної комісії ВРУ, облдержадміністрації, обласної ради та місцевого самоврядування ми знайдемо правильний компроміс. Для нас головне, це інтереси дітей та потужного і самовідданого колективу будинку. Також важливо, щоб управління державним майном апріорі було ефективним та корисним для громади", - написав Бойчук.

Тут варто зауважити, що проєкт рішення про ліквідацію "Теплого дому" на сесію обласної ради подала саме облдержадміністрація. Начальник служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА Іван Ковалик запевняв депутатів, що ліквідація є необхідною. А серед тих, хто підтримав таке рішення були й майже всі депутати облради від "Слуги народу".

До теми: У Долині таки закриють «Теплий дім». Дітей відправлять до Тлумача

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!