Марцінків про успіх ОПЗЖ на сході: це було очікувано і це проблема проукраїнських сил


Очільник Івано-Франківська, представник «Свободи» Руслан Марцінків назвав очікуваним успіх ОПЗЖ на виборах у східних областях, але вважає, що в цьому винні і самі проукраїнські сили.

Про це він заявив в ефірі hromadske.

Журналісти запитали Марцінківа, чи не вбачає він ризику розколу країни, бо на сході проросійська «Опозиційна платформа — за життя» отримала високі результати.

Мер Івано-Франківська зазначив, що це було прогнозовано, але водночас каже: добре, що на Прикарпатті прохідні показники набирають лише проукраїнські сили — «Свобода», «Євросолідарність», «Батьківщина», що не дозволяє проросійським силам казати, що вся Україна підтримує такий вектор.

«Я розумію, що зараз є така загроза (розколу країни — ред.), але це, очевидно, проблема проукраїнських сил, що свого часу не дійшли, коли була можливість (вочевидь йдеться про те, що після Майдану справи в країні не покращились настільки, аби виборці перестали голосувати за проросійські партії — ред.)», — сказав Марцінків.

Він наголосив, що треба працею завойовувати центр та схід України і тоді «все буде гаразд».

«Треба працювати і показувати людям, що з проукраїнськими силами змінюється життя на краще, і в господарстві зокрема», — підсумував міськголова Івано-Франківська.

Зазначимо, що сам Марцінків переобирається на посаду мера з дуже високим результатом — як свідчать екзит-пол та попередні підрахунки виборчих комісій, він набирає близько 85% голосів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!