Марцінків розповів, як у місті стабілізувати ситуацію з хворими на коронавірус


З метою збільшення кількості місць для госпіталізації, у місті відкривають нові відділення. Для того, щоб стабілізувати ситуацію з хворими, вирішили впровадити 3 кроки. Додаткові відділи відкриють у міському перинатальному центрі, дитячій лікарні та створять педіатричне відділення на базі поліклініки №2, що на вулиці Довгій.

Найперше, вже від завтра – 29 жовтня, перепрофілюють гінекологічне відділення міського пологового. Там забезпечать 80-100 ліжок для госпіталізації пацієнтів з легкими формами, та у першу чергу для нековідних хворих, йдеться на сайті мера.

«У цьому відділенні не лікуються породілі та вагітні. Воно зручне тим, що там є кисневі точки. Але там будуть лікувати легких хворих, першочергово з ГРВІ та нековідними пневмоніями. Туди відправлятимуть після огляду ургентних лікарень міста», – пояснив міський голова Руслан Марцінків.

Наступним кроком буде відкриття окремого відділення у дитячій міській лікарні, де зможуть розгорнути 30 ліжкомісць. Там також є кисневі точки.

Ну і третім етапом стане створення 3-го педіатричного відділення у приміщенні міської поліклініки №2. Воно працюватиме на базі ЦМКЛ. Проте для його облаштування та налагодження роботи потрібен час.

За словами Руслана Марцінківа, такі заходи дозволять стабілізувати ситуацію у місті з кількістю вільних місць для стаціонарного лікування.

Директорка КНП “Центр первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги” Ольга Савчук також наголошує, що передовсім потрібно відкинути паніку та довіряти своєму лікарю. «Насправді є чіткі критерії для госпіталізації. Варто запам’ятати, що легкі форми не підлягають для лікування у лікарнях. Такі пацієнти лікуються амбулаторно. Тому слід знайти лікаря, якому будете довіряти та виконувати його рекомендації вдома».

Також вона пояснила, що окрім пандемії, є й інші віруси та сезонні ГРВІ. Тому закликала свідомих франківців берегтися. А єдиним дієвим методом наразі залишається вакцинація.

 «Важливо обирати вакцину з поміткою 2020-2021. Адже цьогоріч ми очікуємо 4 штами грипу. З 2-ма ми вже знайомі, тож є колективний імунітет. А 2 інші – для нас нові. Тому вакцину слід обирати саме із захистом від 4 штамів». Також Ольга Савчук наголосила, що вакцина проти грипу практично єдина, що не має протипоказань. Проте вакцинуватися нею можна після огляду терапевта.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!