Медики Прикарпаття стурбовані підвищенням захворюваності на туберкульоз


В Івано-Франківському обласному фтизіопульмонологічному центрі відбулась розширена медична рада, яка розглянула підсумки роботи фтизіатричної служби Прикарпаття у І півріччі цього року.

За словами директора центру Любомира Малофія, рівень загальної захворюваності на туберкульоз в Івано-Франківській області становить 37,4 на 100 тисяч населення, що свідчить про складність епідеміологічної ситуації. Загальна захворюваність і захворюваність на туберкульоз легень обумовлена факторами ризику, а саме безробіттям, супутніми захворюваннями у похилому віці, зловживанням алкоголем та наркотиками, пише Бріз.

Перший заступник директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Олінійчук підвівши підсумки наради зауважив, що у найкоротші терміни в області необхідно покращити роботу клініко-діагностичних лабораторій І-го рівня щодо виявлення туберкульозу через бактеріоскопію мокротиння та приділити особливу увагу санітарно-освітній роботі при профоглядах та хірургічному лікуванню хворих з деструктивним і мультирезистентним туберкульозом.