Мер Івано-Франківська оформив синам литовське громадянство?


Сини Івано-Франківського міського голови Віктор Анушкевичуса мають подвійне громадянство.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомило джерело у міській раді. Втім, сам Віктор Анушкевичус цю інформацію спростовує. Каже, це брехня і провокація.

«Це відверта брехня. Вони громадяни України», - запевнив Віктор Андрюсович.

Відтак, як пояснив кореспонденту «Бліц-Інфо» головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДСМ України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук інформація належить до конфіденційної, тому сказати правда це чи ні можуть тільки люди, яких це стосується. Та все ж, зізнається, що перевірити достеменно інформацію неможливо.

Проте, зазначив, згідно Закону в Україні подвійне громадянство заборонене. Але на території України дозволено мати два паспорти. І якщо людина вирішила не позбуватися українського громадянства і не віддала паспорт, вона в Україні вважається громадянином  України.

Тож згідно Закону, навіть якщо у людини є дозвіл на перебування одночасно у громадянстві двох держав, вона є громадянином України аж поки не вирішить віддати свого паспорта. 

"Таким чином громадяни України можуть мати подвійне громадянство, щоправда Україна не визнаватиме на території України за ними таке право, але за кордоном вони можуть користуватися всіма привілеями подвійного громадянства України. Дозволеність подвійного громадянства непрямо доводить і відсутність покарання за наявність подвійного громадянства», - йдеться у Законі.