Міліція Прикарпаття відкидає звинувачення по застосуванню фізичної сили до Р.Струца та фальсифікації матеріалів справи


В Івано-Франківському міському суді на розгляді перебуває кримінальне провадження у справі Романа Струца за фактом розбійного нападу та умисного вбивства з корисливих мотивів Макара Р.В., вчиненого групою осіб.

Як повідомили кореспондентові "Бліц-Інфо" в СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, провадження у справі здійснювалося СУ УМВС в області. За результатами розслідування, обвинувальний акт з матеріалами справи, за погодженням прокуратурою області, скеровані для розгляду в Івано-Франківський міський суду першої інстанції, де перебувають на даний час.

Як повідомив заступник начальника СУ УМВС в області підполковник міліції Олександр Бойчук, він, як керівник підрозділу, яким проводилося розслідування, особисто здійснював нагляд щодо недопущення порушень прав затриманого Струца Р. та будь-якого тиску на нього з боку працівників міліції. Під час здійснення контролю по розслідуванню цієї справи не було виявлено жодних порушень законодавства правоохоронцями. В межах розслідування було викрито неправдиво створене Р.Струцем алібі щодо його непричетності до скоєння умисного вбивства, у зв’язку з чим справа викликала резонанс серед громадськості.

В ході розмови О.Бойчук наголосив: під час розслідування цієї справи не було допущено порушення норм кримінально-процесуального законодавства з боку слідчих, оперативних працівників та експертів в тому числі під час затримання та вилучення у Р.Струца його особистих речей зі слідами злочину. Не має підґрунтя і інформація щодо фальсифікації доказів у справі, наведених колишнім працівником міліції, який заперечив наведені факти.

До теми: В Івано-Франківському СІЗО хлопця 4 роки вішали на лом, палили пальці і перекривали дихання