Минулої доби на Прикарпатті 59 разів горіла суха трава


Попри застереження та численні запобіжні заходи, до пожежно-рятувальних підрозділів стали надходити десятки повідомлень про загорання трави на прибудинкових територіях та полях. Причиною цього є спалювання людьми сміття або залишків рослинності. Лише за минулу добу зареєстровано 59 загорань в природних екосистемах.


Про це пише пресслужба управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Слід зазначити, що подібні пожежі наносять не лише матеріальні збитки, вони вкрай небезпечні для довкілля. Також проблема полягає в тому, що з листям як правило горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.

Також нагадуємо, що дим від вогнищ, у туманні та безвітряні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій. Окрім того, попадаючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.

Тож, щоб не стати винуватцем пожежі та не створювати небезпеку для себе, оточуючих вас людей і не завдавати шкоди навколишньому середовищу, Управління ДСНС в області просить населення проявляти обережність при поводженні з вогнем. Перш, ніж запалити сірник, замисліться над тим, наскільки небезпечною може стати поява вогню поблизу будівель, в лісопаркових зонах чи на полях.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: