Місто Долина запрошує на урочистості 10 серпня


Відзначення 100-річчя з Дня народження видатних уродженців міста Долини – Кардинала Мирослава Івана Любачівського та доктора Омеляна Антоновича, відбудеться 10 серпня 2014 року у місті Долині на Івано-Франківщині.

Саме цього дня Долина вітатиме Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука, який служитиме Архієрейську Літургію в церкві Різдва Пресвятої Богородиці, церкві, яка у далекому 1906 році була освячена Митрополитом Андреєм Шептицьким, церкві, у якій 100 років тому громадським діячем отцем деканом Теодором Величковським були охрещені наші Ювіляри.

У часі святкувань відбудеться урочисте відкриття пам’ятників Кардиналу Мирославу Івану Любачівському та подружжю Омеляна і Тетяни Антоновичів, авторами і виконавцями котрих є уродженці нашого краю Василь Заляско та Руслан Романишин.

З нагоди вшанування видатних долинян відбудеться урочиста академія: «Кардинал Мирослав Іван Любачівський та доктор Омелян Антонович: з Долини до Вершини» за участю духовенства, лауреатів премії та очільників Фундації Антоновичів, представників Українського Католицького Університету, творчої та ділової еліти Івано-Франківщини, Львівщини та Долинщини, керівництва області та району.

Ми зможемо почути цікаві розповіді і свідчення, побачити незабутні відео про наших великих Достойників, велетів Духу і Добра. Планується презентація електронної версії книги «З історії Долини», що є першим системним довідником про історію, культуру, духовність нашого рідного міста.

У краєзнавчому музеї «Бойківщина» Тетяни та Омеляна Антоновичів до Вашої уваги буде представлена виставка про життєвий шлях Кардинала Мирослава Івана Любачівського та подружжя Антоновичів.

 

Програма урочистих заходів з відзначення 100-річчя Кардинала Мирослава Івана Любачівського та доктора Омеляна Антоновича

Неділя, 10 серпня 2014 року

11.00 – Архієрейська Літургія за участі Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Відкриття та освячення пам’ятника Кардиналу Мирославу Івану Любачівському (Церква Різдва Пресвятої Богородиці, вул. Шептицького, 34)

14.00 – Урочиста хода (процесія) громадськості центральною частиною міста у супроводі  муніципального оркестру (Від пам’ятника Борцям за Українську Державу вул.М.Грушевського до краєзнавчого музею «Бойківщина»)

14.30 – Відкриття та освячення пам’ятника подружжю Омеляна та Тетяни Антоновичів за участі Глави УГКЦ Святослава Шевчука (Площа біля краєзнавчого музею «Бойківщина» Тетяни та Омеляна Антоновичів, вул. Чорновола, 2а)

16.00 – Урочиста академія з нагоди відзначення 100- річчя Кардинала Мирослава Івана Любачівського та доктора Омеляна Антоновича (Будинок Техніки, вул. Проспект Незалежності, 6)

Упродовж дня – Свято бойківського меду та ремесел («Медова» алея біля скверу адміністрації)

19.00 – Відпочинкова програма (міський парк)

 Інформація надана Долинською міською радою

bojkosvit.com