Михайло Вишиванюк: Івано-Франківську потрібні магазини оптової сільськогосподарської продукції від виробника


Губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк вважає, що в Івано-Франківську потрібно відкрити малі архітектурні форми для оптової торгівлі сільськогосподарської продукції.

Про це він заявив під час колегії ОДА присутньому на засіданні заступнику Івано-Франківського міського голови Руслану Панасюку, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Прикарпатський селянин вирощує велику кількість різної сільськогосподарської продукції, але практично немає де її продати. Ті, що зараз торгують на івано-франківських ринках ніякого відношення до тяжкої селянської праці  не мають, адже просто перекуповують ці овочі та фрукти», - наголосив Михайло Васильович.

Вирішення даної проблеми очільник області бачить у збільшенні кількості сільськогогосподарських обслуговуючих колективів.

«Також в Івано-Франківську обов’язково потрібно відкрити МАФи, де товаровиробник зможе продавати оптом і вроздріб власну вирощену продукцію. Таких магазинчиків, розміщених у різних районах міста, треба не менше шести, щоб кожен мешканець мав можливість купувати продукцію наших селянських господарств», - зауважив Вишиванюк.

За словами голови ОДА, такі торгові «точки» вже кілька років успішно працюють в районах.